Kultura

"Čarobna noć" u Pozorištu za decu

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Sreda, 13 01 2016

Repriza novogodišnje predstave "Čarobna noć" za koju režiju i tekst potpisuje Milica Redžić Vulević, bie izvedena večeras od 18 časova u Pozorištu za decu.

Ovo je priča o novogodišnjoj noći u kojoj devojčica, kao i svako dete, ne može da dočeka da otvori poklone. Na velikom tornju sat pokazuje minut do ponoći, ali ona je ipak tužna, jer njena mama mora da ode na važnu poslovnu večeru. Kroz suze, po prvi put u životu, izgovara da mrzi Novu godinu. U tom momentu, čarobnica izgovara strašnu kaznu za sve one koji ne veruju u istinsku lepotu Nove godine i zaustavlja vreme. Kako bi ponovo pokrenule vreme, devojčica i njena mama kreću u čudesnu avanturu kroz magični svet, koja će ih podsetiti na zaboravljene porodične vrednosti i pravu lepotu novogodišnje noći.

Režiju i tekst potpisuje Milica Redžić Vulević, po prvi put za pozorište, a scenografija i kostimi su delo Ane Kobjanove Radovanović.

U predstavi igraju Dubravka Đorđević (majka), Jana Mijailović (devojčica), Nevena Brzaković (čarobnica, vodopad, anđeo), Vladimir Đoković (patuljak, zver, vodopad).

Cena ulaznice je 100 din, a predstava je namenjena deci starijoj od tri godine.