Kultura

"Đurologija" stiže u Kragujevac

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Petak, 12 01 2018

Autorski hit Branka Đurića Đure, predstava "Đurologija", premijerno stiže u Kragujevac 7. februara i biće izvedena od 20,30 časova u Pozorištu za decu. 

"Đurologija" je trenutno najgledanija predstava u celom regionu. za dve godine pogledalo ju je više od 100.000 ljudi, a samo u Beogradu više od 25.000. Popularni Đura je gostovao u celom ex YU regionu, Australiji, Kanadi, SAD, zemljama zapadne Evrope i Skandinavije. 

Sa prepoznatljivim bosanskim šarmom i dugogodišnjim glumačkim iskustvom, koje se posebno ogleda u kultnom projektu "Top lista nadrealista" i "Audicija", "Đurologija" donosi jednog novog, drugačijeg, a opet prepoznatljivog Đuru koji kroz 90 minuta trajanja šoua izvlači ono najbolje iz svakog gledaoca i izaziva salve osmeha na licima. 

Ovaj svojevrsni (anti)stand up show, kako i sam Đuro voli da ga nazove, u stvari je zbirka njegovih razmišljanja koja na zabavan način predstavljaju sve ono što ga zasmejava, ali i nervira u današnjem životu. "Na svakoj predstavi svi se prepoznaju u situacijama o kojima govorim. Bilo da se dotaknem jutarnjeg tuširanja ili vožnje tramvajem. Na sceni demistifikujem i sebe samog pa ljudima iskreno govorim kakve osećaje imam, o čemu razmišljam, šta me dekoncentriše", kaže Đurić.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Doma omladine i Pozorišta za decu.