Kultura

Film "I dalje snimamo" u sklopu programa "Beldocs Eho"

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Utorak, 25 06 2019

Studentski kulturni centar Kragujevac, u saradnji sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma Beldocs, predstavlja tokom tekuće nedelje publici neka od najznačajnijih ostvarenja sa ovogodišnjeg, 12. po redu, održanog festivala. Film "I dalje snimamo" biće prikazan sutra od 21 sat.

Publika je u prilici da pogleda zanimljiv izbor dugometražnih dokumentarnih filmova iz celog sveta, nagrađenih na prestižnim svetskim filmskim festivalima.

Ulaz je besplatan.

"I dalje snimamo" - Saeed je mladi filmski ljubitelj koji pokušava da poduči druge mlade ljude u istočnoj Guti  u Siriji pravilima pravljenja filmova, ali stvarnost s kojom se suočavaju suviše je oštra za obaziranje na pravila. NJegov prijatelj Milad nalazi se u obližnjem Damasku, ali izgleda kao da je daleko, pod kontrolom režima i studira likovne umjetnosti na univerzitetu. U jednom trenutku Milad odlučuje da napusti glavni grad i pridruži se Saeed-u koji živi pod opsadom u Dumi, gde su osposobili lokalnu radio stanicu i studio za snimanje. Pokupili su kameru da bi zabležili sve što mogu pre nego što jednog dana i njih ne snimi kamera…