KulturaFoto: facebook/dramskistudiodomaomladine

Grebanje, ili kako se ubila moja baka: Zlatni paž kragujevačkom Dramskom studiju Doma omladine

Autor: Jovana Mladenović
09:23 | Petak, 26 05 2017

Predstava „Grebanje, ili kako se ubila moja baka“, u izvođenju Dramskog studija Doma omladine Kragujevac, dobitnik je prestižne nagrade "Zlatni paž" u kategoriji predstava za mlade na jubilarnim, 60. "Majskim igrama" u Bečeju. Nagrađeni su i reditelj, te najbolja glavna ženska uloga, a predstava je dobila i specijalno priznanje za kolektivnu igru.

Prestižno priznanje „Zlatni paž“ pripalo je predstavi „Pobuna u biblioteci“ pozorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke u konkurenciji predstava za decu.

Međunarodni festival scenskog stvaralaštva dece i mladih „Majske igre” osnovan je dаleke 1958. godine. Reč je o nаjstаrijoj smotri drаmskog stvаrаlаštvа mladih u regionu.

"Predstava iz Kragujevca je autentična, surovo dokumetarna, donosi sliku prerano sazrele mladosti, koja ne veruje u snove, ne razlikuje više dobro od zla, vredno od bezvrednog, istinito od lažnog“, piše u obrazloženju stručnog žirija koje je saopštila predsednica Gordana Đurđević Dimić.

Nagradu za najbolju režiju Festivala dobio je Đorđe Đoković za rad na pobedničkoj predstavi u konkurenciji za mlade.

Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu u kategoriji predstava za mlade pripala je Sari Simović za ulogu u pobedničkoj predstavi.

Pobedničkoj predstavi iz Kragujevca pripalo je i specijalno priznanje za kolektivnu igru.