Vlatko Stefanovski u Kragujevcu

četvrtak, 05 januar 2017 09:53 Foto: vlatkostefanovski.com.mk Autor:  Branko Vukašinović

Vlatko Stefanovski održaće koncert u četvrtak, 16. februara, od 20,30 časova u Domu sindikata. Kragujevčani ulaznice po ceni od 1.200 dinara mogu kupiti u pretprodaji na biletarnici Doma omladine.

Vlatko Stefanovski rođen je 1957. godine u Prilepu u Makedonija u pozorišnoj porodici. Počeo je da svira gitaru sa 13 godina. U svojim kasnim tinejdžerskim godinama osnovao je grupu „Leb i sol“ koja je postala jedno od najvažnijih imena u muzičkoj sceni bivše Jugoslavije. Stefanovski je od sredine devedesetih napravio vrlo uspešnu solo karijeru.

U poslednjih nekoliko godina svirao je i snimao po celom svetu sa mnogim vrhunskim umetnicima, a nastupao je i kao solista sa brojnim džez i simfonijskim orkestrima. Njegov nedavni rad takođe uključuje muziku za filmove, pozorište i balet. Stefanovski je poznat po svojoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici i tonu.

Najnovije vesti iz ove kategorije

Najmocniji u Kragujevcu banner final

  • 50 najmoćnijih u Kragujevcu
    50 najmoćnijih u Kragujevcu Predstavljamo vam listu 50 najmoćnijih u 2016. godini u Kragujevcu, po izboru portal InfoKG i naših čitalaca. Kriterijumi kojima smo se vodili prilikom sastavljanja liste su politički i finansijski uticaj,…

VREME