Kultura

Izložba “Kretanja” Dušice Pejić u “Mostovima Balkana”

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Četvrtak, 27 09 2018

Izložba slika “Kretanja” Dušice Pejić svečano će biti otvorena sutra od 20 časova u Galeriji “Mostovi Balkana”. Izložba se sastoji od pet slika velikog formata, urađenih kombinovanom tehnikom na platnu. Kragujevčani će biti u prilici da ovu izložbu pogledaju do 16. oktobra.  

Novi ciklus slika Dušice Pejić, predstavljen na velikim formatima, pleni posebnom fascinacijom. Ne samo zbog svojih dimenzija – bojene površine i živo kretanje na platnu poseduje moć opčinjavanja – vladaju i zavode posmatrača. Novim ciklusom slike Pejićeva nas osvaja i osećamo nemerljivu snagu pokreta i sopstvenog kretanja u emotivnom doživljaju slike. Nove slike, koje poseduju snažno, gotovo zvučno kretanje. U izloženom ciklusu Kretanja, otkrivamo fascinantan umetnički doživljaj – veliko slikarstvo mlade umetnice. Prepoznajemo radost koju nam nudi”, rekla je, između ostalog, o ovoj izložbi Vera Blagojević Ugrinov. 

Umetnica Dušica Pejić rođena je 1976. Završila je master i osnovne studije na katedri za slikarstvo Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, a potom i specijalističke studije na katedri za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu. Diplomirala je na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu, na odseku za Grafički dizajn. Završila je školu za industrijsko oblikovanje, na smeru grafički dizajn, u Beogradu. Izlaže na samostalnim i grupnim izložbama u zemlјi i inostranstvu. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije i Internacionalne asocijacije umetnika ArtFest@Doral u Majamiju u Sjedinjenim Američkim Državama.