Kultura

Izložba slika Milana Miletića u Galeriji Art

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Četvrtak, 25 10 2018

Izložba slika Milana Miletića biće otvorena sutra od 19 časova u Galeriji Art. Posetioci će biti u prilici da pogledaju desetak dela ovog umetnika do 10. novembra.  

Milan Miletić je jedan od onih slikara koji dosledno ostaju na utemelјenom slikarskom putu. Nјegov stil je zadržao svoje karakterne osobine koje njegovu slikarsku pojavu čine autentičnom. Oslanjajući se na nasleđa starih majstora, on neguje figuralno slikarstvo a svoju poetiku usmerava i kristalizuje u pravcu koji nosi obeležje njegovog unutrašnjeg bogatstva. On svet oko sebe vidi i doživlјava u svoj punoći životne zvučnosti, a stečena znanja, iskustva i intelektualna znatiželјa, u prostor slike unose nove sadržaje“, rekla je Olivera Vukotić o delima Milana Miletića. 

Umetnik Milan Miletić rođen je 1950. u Lapovo. Na Akademiji za likovne umetnosti u Beogradu prve tri godine je bio u klasi profesora Miloša Bajića, a zatim kod profesora Stojana Ćelića, u čijoj je klasi završio i postdiplomske studije. Od 1974. izlaže samostalno i grupno u zemlji i inostranstvu. Dobio je više priznanja za slikarstvo, kao i brojne međunarodne i domaće nagrade. Član je ULUS-a od 1976. Živi i radi u Gornjem Milanovcu.