Kultura

Izložba “Trikolaža” u SKC-u

Autor: InfoKG
14:30 | Ponedeljak, 11 11 2019

Izložba “Trikolaža”, Šejme Fere, biće otvorena sutra od 20 časova u Galeriji Studentskog kulturnog centra. Izložbu će otvoriti vizuelna umetnica Milica Rakić.

Na izložbi će biti predstavlјene tri serije kolaža koji u kontinuitetu nastaju od 2004. godine: Četkice, kolaži unutar pakovanja četkica za zube; Matine program, kolaž kao teatar; Minut kolaž, zbirke i zbrke masmedijskih slika. Naslov Trikolaža podseća na reč trikotaža: radionica gde se izrađuje pletena roba; sličnost je namerna.

Šejma Fere je diplomirala slikarstvo i grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Skorašnje izložbe su Matine program u galeriji Kolarčeve zadužbine, Lepe srpske umetnosti u Ostavinskoj galeriji u Beogradu, AIR u galeriji Ravnikar u Ljublјani i KOL,u galeriji Luis Adelantado u Valensiji. Dobitnica je posebne nagrade za slikarstvo Fondacije Aleksandar S. Onazis. Nјeni radovi se nalaze u više javnih kolekcija (Šumarski fakultet i Fakultet organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu; Ogranak SANU u Novom Sadu; Kolekcija Međunarodnog Bijenala umetnosti u Pekingu; Narodni muzej likovnih umetnosti, Tajvan, Muzej umetnosti, Vila Nova de Cerveira). Živi i radi u Zemunu, u statusu samostalnog umetnika.

Kragujevčani će biti u prilici da izložbu pogledaju do 5. decembra.