KulturaFoto: joakimvujic.com

Komedija "Džast merid" u Knjaževsko-srpskom teatru

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Petak, 29 12 2017

Komedija "Džast merid", po tekstu Dunje Petrović i u režiji Vojina Vasovića, biće izvedena sutra od 20 časova na sceni Joakim Vujić Knjaževsko-srpskog teatra. 

„Džast merid“ je priča koja se dešava sada i ovde. U vremenu, u kome se više živi od snalažlјivosti nego od novca, dovijanje je postalo gotovo zanimanje po sebi. A oni su majstori dovijanja. Trojica najbolјih prijatelјa, papučić Dobrica, mulјator Lepi i štreber Vektor, stavlјeni su pred veliki izazov – kako da za 10 dana, sa 0 dinara, organizuju Dobričino venčanje, a sve to pod budnim okom Dobričine buduće Tašte, sledeći nemoguće zahteve njegove devojke Sandre, od koje se krije samo jedna sitnica – da budžeta nema. U toku svih mogućih i nemogućih svadbenih zadataka koje će ovi momci morati da reše, i prijatelјstvo će biti stavlјeno na test, jer Sandra nije jedina od koje se nešto krije.

U predstavi igraju Čedomir Štajn, Dušan Stanikić, Nikola Milojević, Miroslav Petrović, Nada Jurišić i Aleksandar Milojević. Scenograf je Ana Kolbjanova, kostimograf Jelena Janjatović, kompozitor Dragoslav Tanasković Trnda, koreograf Sanja Matejić, inspicijent Rada Jovanović.