KulturaFoto: Studentski kulturni centar Kragujevac

Koncert Akademskog folklornog ansambla “Svetozar Marković“ u “Plazi“

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Petak, 25 01 2019

Akademski folklorni ansambl “Svetozar Marković” održaće koncert sutra od 18 časova u Šoping centru “Kragujevac Plaza”. Posetioci će biti u prilici da uživaju u tradicionalnim igrama i pesmama iz gotovo svih krajeva Srbije, a ansambl će izvesti i koreografiju „Moldavska tarantela“, posebno postavljenu uz muziku iz filma „Na mlečnom putu“. 

Nakon nedavno održanog nastupa na XII Međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu „Kustendorf“, Akademski folklorni ansmabl „Svetozar Marković“ nastavlja sa nastupima. U okviru promocije prijema novih članova, ansambl „Svetozar Marković“ održaće celovečernji koncert u Šoping centru „Plaza“.  Tim povodom ansambl će predstaviti deo svog decenijama građenog repertoara, a posetioci će imaće priliku da uživaju u raskoši tradicionalnih igara i pesama gotovo svih krajeva Srbije. Takođe, ansambl će izvesti i koreografiju „Moldavska tarantela“, posebno postavljenu uz muziku iz filma „Na mlečnom putu“, reditelja Emira Kusturice. Koreogafija je do sada više puta izvođena na „Kustendorfu“, ali samo jednom pred kragujevačkom publikom“, navodi se u saopštenju Studentskog kulturnog centra. 

Iz Studentskog kulturnog centra poručuju da svi zainteresovani, koji budu uživali u koncertu u „Plazi“ u prilici su da postanu novi članovi Akademskog folklornog ansambla “Svetozar Marković“.