KulturaFoto: facebook/svemirkosvemirko

Koncert benda "Svemirko" u SKC-u

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Četvrtak, 18 10 2018

Pop bend "Svemirko" nastupiće sutra od 22 časa u Kontakt galeriji SKC-a. 

"Svemirko" je sve što ste od jednog pop benda tražili i dobili. Savršeno uravnotežen spoj osećaja, veštine i kvaliteta.
U jednom trenutku emo-mačo, u drugom avangardan, a u trećem sasvim normalan, recept je koji njegove nastupe uživo čini nezaboravnima. Ova eklektična skupina predvođena Markom Vukom Vukovićem uz pomoć pratećeg sastava koji čine: Antonijo Tali Bošnjak, Marin Toni Tandara, Branimir Brana Blažević i Bojan Bojko Bojkov, nameće se kao jedna od najinteresantnijih savremenih muzičkih pojava u regiji Balkana. Koncerti su ipak Svemirkova aktuelnost, a ovaj dance-punk sastav će ostvariti sve vaše niskotalasne i sintetizatorske snove.

Na krilima debitantskog albuma "Vanilija", "Svemirko" je za relativno kratko vreme pridobio izrazitu naklonost publike širom Balkana, kao i odobravanje i pohvale od strane kritike. Upravo tamo gde prvi završava, nadolazeći i drugi po redu studijski album nastavlja - od 15. 5. 2018. pa sve nekog idućeg, nadolazećeg izdanja. Drugi album donosi fantastične melodije i aranžmane, neshvaćenu živopisnu poeziju i lude ritmove savršenih zvučnih aroma koje prožimaju nove hitove.
Od severa do juga, od zapada do istoka, odsviravši pozamašan broj koncerata 2017. godine, Svemirko opravdava poverenje koje mu njegova publika daje, a za ostatak 2018. godine sprema nove koncerte i nove, kako noćne tako i dnevne avanture. U svemirskom brodu na još uvek neizmišljen pogon, ravno iz kosmosa na našu planetu ova skupina vračeva stiže da vas odvoji od vlastite svesti. Svemirko vam daje tajne svemira na dlanu, izbor je na vama.