KulturaFoto: Zoran Petrović/GTO

Koncert dua udaraljki i klavirskog dua u Prvoj gimnaziji (PROGRAM)

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Ponedeljak, 12 11 2018

U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji sutra od 20 sati biće održan koncert dua udaraljki i klavirskog dua. U prvom delu koncerta oba dua će se zasebno predstaviti, dok će u drugom delu četvoro umetnika nastupiti zajedno

Duo udaraljki čine Srđan Palačković − vrsni perkusionista, profesor muzičkih akademija u Novom Sadu i Beogradu, izvođač iza kojeg je bogata solistička, kamerna i orkestarska karijera i Nevena Đorđević − mlada umetnica u usponu, koja se već može pohvaliti brojnim nastupima i uspesima. 

Članovi klavirskog dua su Stevan Spalević i Nemanja Egerić, pijanisti koji nastupaju zajedno od 2015. godine u ansamblu pod imenom Stevan Nemanja. Obojica su istaknuti pijanisti mlađe generacije, uspešni kako u svojim solističkim karijerama, tako i u zajedničkom radu.

U prvom delu koncerta oba dua će se zasebno predstaviti, dok će u drugom delu četvoro umetnika nastupiti zajedno izvodeći Sonatu za dva klavira i perkusije kompozitora Bele Bartoka, jedno od tehnički najzahtevnijih dela u muzičkoj literaturi.

Koncert realizuje Udruženje „Convivium Musicum“ uz podršku Grada Kragujevca, Filološko-umetničkog fakulteta, Muzičke škole „dr Miloje Milojević“ i ostalih prijatelja Koncertne sezone.

Ulaz je slobodan.

Program koncerta:

J. S. Bah − Engleska svita, a-moll BWV 807

Nevena Đorđević, marimba i vibrafon

Srđan Palačković, marimba

I. Stravinski − Posvećenje proleća: I deo-Obožavanje zemlje

Stevan Spalević i Nemanja Egerić, klavir

A. Ignatovič Glinska – Pasakalja, za marimbu i vibrafon

Nevena Đorđević, marimba

Srđan Palačković, vibrafon

A. Vinjao – Knjiga Gruva: IV Plesni gruv, za dve marimbe

Nevena Đorđević, marimba

Srđan Palačković, marimba

B. Bartok − Sonata za dva klavira i udaraljke

Stevan Spalević i Nemanja Egerić, klavir

Nevena Đorđević i Srđan Palačković, udaraljke