KulturaFoto: Muzički centar Kragujevac

Koncert „Moja klasika“ u Knjaževsko-srpskom teatru

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Utorak, 29 05 2018

Koncert „Moja klasika“, akordeoniste Bojana Jovanovića, biće održan sutra od 21 čas u Knjaževsko-srpskom teatru. Publika će biti u prilici da uživa u Jovanovićevim autorskim delima, a ulaz je besplatan.

Na koncertu će pored ovog maestralnog akordeoniste, svirati klavijature Aleksandar Radović, a bas gitaru Zvonko Tucaković.

Muzički centar Kragujevac je organizator koncerta “Moja klasika”. 

Akordeonista Bojan Jovanović rođen je 1971. godine u Kragujevcu gde je završio nižu i srednju muzičku školu „ dr Miloje Milojević“, u klasi profesora Radomira Tomića. Studije harmonike završio je 1995. godine na Ruskoj akademiji „Gnjesinih“ u Moskvi, a 2001. godine na istoj akademiji završava izvođačku magistraturu. 

Kragujevčanin je često nastupao na koncertima na Akademiji „Gnjesinih“ u Moskvi, sa „Ruskim orkestrom“ i dirigentom Borisom Voronom. Zajedno sa orkestrom, dirigentom i ruskim virtuozom - domristom i aranžerom Sergejem Fjodorovim, snimio je dupli CD. Krajem 2011. godine nastupio je na velikom koncertu povodom jubileja 20 godina rada poznate ruske pevačice Valerije u Kremlјu. Iste godine je nastupao na jubilarnom 40. koncertu „Pesma godine“ sa velikom zvezdom ruske estrade Sofijom Rotaru. Oba nastupa su emitovana na Ruskoj televiziji. U Srbiji je nastupao sa Ljubišom Pavkovićem 1998. god. na Kolarcu i Trećem kanalu RTS-a, kao i sa Borom Dugićem na dva zapažena koncerta u „Sava Centru“ 2004. i 2009. godine.