Kultura

Koncert “Razgovori” u Univerzitetskoj galeriji

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Petak, 13 04 2018

Koncert “Razgovori” na kojem će nastupiti flautisti Stana Krstajić i Dejan Gavrić biće održan sutra od 19 časova u Univerzitetskoj galeriji. 

Posetioci će biti u prilici da uživaju u kompozicijama domaćih i stranih kompozitora, među kojima su Robert Muczynski, Mirjana Živković, W.F.Bach,Vera Stanojević,Goffredo Petrassi, Jasna Veljanović i Dragana Jovanović.              

Stana Krstajić je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a magistrirala na Muzičkoj akademiji u Minhenu. Od 2003. godine svira Pearl flautu i tada je izabrana za njenog svetskog promotera. Stana je solo flautistkinja Beogradske filharmonije.

Dejan Gavrić je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Beogradu 1988. godine. Zatim je studirao i diplomirao na Folkwang Hochschule u Esenu. Od 2002. godine je redovni profesor za flautu i kamernu muziku na Visokoj školi za muziku Univerziteta u Majncu. 

Ovaj duo imao je do sada brojne nastupe u Republici Srbiji, Italiji, Velikoj Britaniji, Španiji, Francuskoj, Americi, Japanu i još nekim zemljama.