Kultura

Koncert u katedrali Franziskanerkirche: Kragujevačko pevačko društvo u Ingolštatu

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Nedelja, 02 06 2019

Hor Studentskog kulturnog centra, Kragujevačko pevačko društvo, boravio je u nemačkom gradu Ingolštatu, pobratimu Kragujevca. Održan je zajednički koncert sa Omladinskim horom iz grada domaćina, u katedrali Franziskanerkirche.

Kragujevačkom pevačkom društvu ponvovo je pripala ta čast da održi još jedan zajednički koncert sa Omladinskim horom iz Ingolštata. Koncert je uspešno održan 25. maja u ambijentu katedrale Franziskanerkirche, a publika je imala priliku da prisustvuje jedinstvenom susretu dve umetničke i horske prakse, susretu dva različita muzička izraza.
 
Ovogodišnji koncert u Ingolštatu je nastavak i potvrda saradnje započete 2017. godine i treći zajednički koncert ova dva hora. Prvi koncert održan je u novembru 2017. godine u Ingolštatu, a kragujevačka publika imala je priliku da ova dva hora sluša u maju 2018. godine na koncertu održanom u Narodnom muzeju u Kragujevcu. 

Članovi hora srdačno su dočekani na prijemu kod zamenika gradonačelnika Ingolštata, a slobodno vreme bilo je upotpunjeno izletima i organizovanim obilascima znamenitosti ovog nemačkog grada.