KulturaFoto: Printscreen/RTS i Privatna arhiva

Kragujevčanka predstavlja Srbiju na Evroviziji u Lisabonu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:40 | Sreda, 21 02 2018

Kragujevčanka Danica Krstić deo je sastava Sanja Ilić i Balkanika, koji će ove godine sa pesmom “Nova deca” predstavljati Srbiju na 63. “Pesmi Evrovizije” u Lisabonu, glavnom gradu Portugalije. U izjavi za portal InfoKG Danica Krstić kaže da joj se pobedom na Beoviziji ostvarila dugogodišnja želja da učestvuje na Evroviziji.  

Koliko smo vredno radili nadali smo se da će ishod biti ovakav. Nismo bili u potpunosti ubeđeni da ćemo pobediti, jer je svako imao svog favorita. Na kraju je sve super ispalo. Dugo sam maštala o evroviziskoj sceni, a sada idem na ovo takmičenje sa sjajnom ekipom. Svi smo srećni, još ne mogu da shvatim šta se dešava, u potpunoj sam blokadi. Drago mi je što sam imala podršku Kragujevčana i zahvaljujem se svima koji su glasali za nas. Potrudićemo se da predstavimo našu zemlju u što boljem svetlu”, kaže za InfoKG Danica Krstić.   

Pobedu na Beoviziji Danica je proslavljala sa svojim kolegama iz benda do ranih jutarnjih časova u jednom beogradskom kafiću, ali napominje da to nije bila klasična žurka, već da su sedeli i sumirali utiske sa festivala. 

Otkrila nam je da je na sceni imala mali peh, koji gledaoci u živom prenosu na RTS-u nisu uspeli da vide. Naime, Danici se haljina zapetljala u madonu (mikrofon) i kosu, pa je, kako kaže, morala da se osloni na kolegu iz benda koji je udarao u kante da bi ispratila ritam i otpevala pesmu do kraja bez greške. 

Kada je reč o samom nastupu na Evroviziji Danica za InfoKG kaže da će pesmu otpevati na srpskom jeziku i da publika može da očekuje još bolji nastup nego na Beoviziji. 

Još uvek se ništa nismo konkretno dogovorili, pošto smo imali mnogo obaveza. Polako ćemo videti šta ćemo dalje, imamo sjajna tim iza nas koji nam je pomogao oko ovog nastupa. Mislim da ćemo menjati kompletan nastup za Evroviziju. Super je to što ćemo pesmu otpevati na srpskom”, rekla je Danica Krstić. 

Autori pobedničke numere “Nova deca” su Sanja Ilić i njegova supruga Tatjana Karajanov, tekst je napisala Danica Krstajić, dok je za aranžman bio zadužen Darko Dimitrov. 

Ovogodišnja Evrovizija, pod sloganom "All Aboard", održaće se 8., 10. i 12. maja u Lisabonu, a učestvovaće 43 zemlje.
Sanja Ilić i Balkanika nastupiće druge polufinalne večeri “Pesme Evrovizije” 10. maja, a nadmetaće se sa predstavnicima Rusije, Danske, Rumunije, Australije, Norveške, Moldavije, San Marina, Holandije, Crne Gore, Švedske, Mađarske, Malte, Letonije, Gruzije, Poljske, Slovenije, Ukrajine. U prvom polufinalu učestvuju predstavnici Belorusije, Bugarske, Litvanije, Albanije, Češke, Belgije, Islanda, Azerbejdžana, Izraela, Estonije, Švajcarske, Finske, Austrije, Irske, Jermenije, Kipra, Hrvatske, Grčke, Makedonije. U finale su direktno plasirane zemlje velike petorke Francuska, Italija, Nemačka, Španija i Ujedinjeno Kraljevstvo, kao i Protugalija, koja je prošle godine pobedila na ovom takmičenju. 

Podsetimo, Danica Krstić je evrovizijskoj publici poznata još od 2015. kada je na nacionalnom izboru za predstavnika naše zemlje na ovom prestižnom takmičenju učestvovala sa numerom “Suze za kraj”, koju je komponovao Vladimir Graić, a tekst je napisala Leontina Vukomanović. Međutim, Danica tada nije uspela da ode na Evroviziju, a Srbiju je predsatvljala Bojana Stamenov sa pesmom “Beauty never lies”.