KulturaFoto: balkanrock.com

Lorna Wing u SKC-u

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Sreda, 24 08 2016

Koncert benda Lorna Wing održaće se u petak, 26. avgusta, na Letnjoj sceni SKC-a od 22 časa.

Lorna Wing i njihov specifičan autorski zvuk se može najbliže definisati kao chamber pop swing. Kombinovanjem pretežno akustičnih, ali i električnih instrumenata sa pomalo melanholičnim ženskim vokalom, u pesmama koje flertuju sa više muzičkih žanrova istovremeno, teži se da se kod slušaoca izazove osećaj udobnosti. Tekstovi su inteligentno dvoslojni pa je njihov dublji sadržaj obavijen melodičnom površinom.

Lorna Wing su 2014. godine skrenuli pažnju na sebe ulaskom u finale Jelen Demofesta u Banjaluci, kao i pobedom na sada već eminentnom Mikser Festivalu u Beogradu.

Na regionalnoj alternativnoj muzičkoj sceni ovaj bend se do sada predstavio publici kako na više samostalnih koncerata u Srbiji, tako i na nekoliko domaćih i regionalnih festivala kao što su Skopje Design Week u Skoplju, Balkan Unplugged Acoustic Rock Fest (BUARF) u Tuzli, UNFEST u Beloj Palanci, Vračar Rocks u Kulturnom centru Božidarac, Misija Beograd u DOB-u, Festival Autorskih Bendova (FAB) u Akademiji 28, Tradicionalno Akustičko Kompozitorsko Takmičenje (TAKT fest) u Novom Sadu i Tvoj Zvuk2 u Centru za kulturu Božidarac.

Posebno se izdvaja nastup na niškom Jazz festivalu Nisville 2013. godine.

Specifičnost i kvalitet autorske muzike koju stvara i izvodi Lorna Wing je, zahvaljujući pobedi na Double Dare konkursu Mikser festivala, prepoznala izdavačka kuća Mascom, pod čijim lejblom je u februaru 2015. godine izdat njihov prvi album sa nazivom „Jedraˮ. Samo par nedelja nakon izlaska albuma, pesma „Južnaˮ se našla pri vrhu nekoliko značajnijih top listi domaće muzike kao što su Diskomer (Radio Studio B) i Pop Mašina (Radio B92).

Ulaz na koncert naplaćuje se 100 dinara.