KulturaFoto: urbanbug

Manivi u SKC-u

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Sreda, 26 09 2018

Mlada kantautorka iz Beograda, Ivana Vukomirović, poznatija kao Manivi, nastupiće sutra od 22 časa u SKC-u.

Album prvenac, koji se zove jednostavno – Manivi, objavljen je 2016. godine pod okriljem „Lampshade media” izdavačke kuće. Album se sastoji od devet numera na engleskom jeziku koje su u studiju uživo odsvirane tako da je svako od učesnika u procesu snimanja dao svoj jedinstven pečat.  Kolaboracija sa vrsnim džez/soul muzičarima kompatibilnim u muzičkom senzibilitetu donela je ovom albumu raznolikost i nesvakidašnju lepotu. Ta interakcija se poput magije prenosi na publiku i to je upravo jedan od razloga zašto se uvek ponovo dolazi na njihov nastup.

Bend Manivi čine neki od najeminentnijih muzičara u regionu: Pedja Milutinović – bubanj (Vasil Hadžimanov band, Quzama, Schime Trio), Dragan Ćalina – klavijature (prof. klavira školovan na prestižnom konzervatorijumu u Amsterdamu), Dejan Antović – bas (Balkanopolis, Octave Listner)

Tekstovi su autobiografski a teme se odnose na sve ono što je ljudsko i kroz šta svi prolazimo na svom životnom putu. Manivi piše o socijalnim temama, o pritisku modernog doba, kao i o ljubavi i intimnosti. Njena muzika je mešavina pop zvuka, soul/fanka sa primesama modernog džeza.