Kultura

Memorijalni festival „Ludi Rakun“ posvećen Luki Krstiću u Zastavinoj bašti

Autor: Jovana Mladenović
11:08 | Subota, 09 09 2017

Memorijalni festival „Ludi Rakun“, posvećen Luki Krstiću, pevaču i basisti kragujevačkog benda „The Evil One“, koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći na ostrvu Kos, održava sesutra od 20 sati u Zastavinoj bašti. Nastupaju kragujevački metal i rok bendovi Dead Joker, Larska, Mothorcharge, Zigot i Steel Hornet a ulaz je slobodan.

Festival „Ludi Rakun“ je posvećen Luki Krstiću, pevaču i basisti kragujevačkog benda „The Evil One“, koji je 30. avgusta 2016. godine, tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći na ostrvu Kos, gde je radio kao instruktor ronjenja. Na godišnjicu njegove sahrane, 9. septembra, biće održano prvo izdanje ovog festivala.

Kao prateći program festivala, ukoliko ne bude kiše, od 15 sati, u Zastavinoj bašti, biće realizovani turniri u društvenim igrama, koje je Luka kao veliki fan epske fantastike igrao, a biće otvorena i knjiga žalosti.

Zbog Lukine smrti, prvi album benda „The Evil One“, pod nazivom „Murder Roll at the Lovers Lane“, nije zvanično objavljen, ali može besplatno da se preuzme OVDE.