Kultura

Miši Janketiću uručena Statueta Joakim Vujić: "Nagrade su najkaloričnija hrana za sujetu"

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Petak, 16 02 2018

Glumcu Mihailu Miši Janketiću uručena je Statueta "Joakim Vujić" na svečanosti povodom Dana teatra, Sretenja. Statueta se svake godine (od 1985.) svečano uručuje laureatu za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji. 

Janketić kaže da su mu sve nagrade koje je dobio značajne, ali da su mu ove, koje se dodeljuju pred kraj karijere, "izuzetna satisfakcija i dokaz da si bio dobar i svrsishodan". 

"Nagrade su veoma korisne, znate. Ja volim da kažem kako su nagrade najkaloričnija hrana za sujetu. Nahraniš sujetu nagradama, uspavaš je, a ti osvaneš kao slobodan čovek koji može da se uputi ka spoznaji nekih pravih vrednota, ne ometa, jer sujeta zna za stvaraoca da bude vrlo pogubna", rekao je čuveni glumac. 

Prsten sa likom Joakima Vujića dodeljen glumcu Bratislavu Slavkoviću Keši za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu. 

Medaljon sa likom Joakima Vujića dodeljen Kompaniji "Prizma d.o.o." iz Kragujevca. Ovim priznanjem Knjaževsko-srpski teatar iskazuje zahvalnost direktoru kompanije gospodinu Tanasiju Kataniću za višedecenijsko aktivno učešće u produkciji i imidžu Teatra.

Godišnje nagrade Teatra dodeljene Sanji Matejić za ulogu Sonje Aleksandrovne u predstavi "Ujka Vanja" Antona Pavloviča Čehova u režiji Jovana Grujića, Saši Đorđeviću, šefu tehnike i materijalnom knjigovođi Snežani Nedeljković.

Žiri za dodelu ovogodišnjih nagrada radio je u sasatvu: Dragan Jakovljević reditelj, Miloš Krstović direktor Knjaževsko-srpskog teatra, Ivana Nedeljković glumica, Željko Jovanović pozorišni kriticar i Čedomir Štajn glumac.

Ovom prilikom izvedena je i predstava "Bašta sljezove boje". 
 

Galerija slika