KulturaFoto: Printscreen

Movie Activism: „Disrupt“ i „It happened in the City“ u SKC-u

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Ponedeljak, 08 08 2016

U okviru Međunarodnog festivala aktivističkog dokumentarnog filma „Movie Activism“ sutra će u Kutiji šibica Studentskog kulturnog centra biti prikazani filmovi „Disrupt“ i „It happened in the City“.

Projekcija filma “Disrupt”, čiji je reditelj Michael Dorfling, zakazana je za sutra od 18:30 časova. Reč je o još jednoj priči o nasilјu u Južnoafričkoj Republici koja je ovoga puta izazvala snažan protest studenata koji su smatrali da njihovi prethodni pozivi u pomoć nisu bili saslušani. Međutim, kolika je njihova snaga da se izbore sa nasilјem u školama ostaje glavno pitanje ovog filma.

Film „It happened in the City“, koji potpisuje Noemi Pulvirenti, biće prikazan sutra od 19:30 časova. Ovaj kratkometražni dokumentarni film prati prikazuje priče i autorske radove fotografa Lućiana Nadalinija koji je bio svedok velikog broja interesantnih događaj sa ulica Bolonje. Teško da bismo bilo šta znali o aktivističkim akcijama širom sveta da nema fotografa koji beleže ove momente. Šta više, oni čine deo svake od ovih akcija i dodatno ih oblikuju svojim objektivnim odnosno subjektivnim pristupom.