KulturaFoto: Ilustracija

Noć srpskog filma u Kragujevcu

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 04 06 2019

Kragujevac je jedan od 32 grada u kom će sutra biti održana manifestacija Noć srpskog filma. Kragujevčani će biti u prilici da u bioskopu Cineplexx u Šoping centru Plaza pogledaju četiri dugometražna filma, “Južni vetar”, “Taksi bluz”, Kralj Petar I i Zlogonje, a cena ulaznice je 100 dinara.   

Projekcija filma Zlogonje zakazana je za 15:45, publika je u prilici da film Kralj Petar I pogleda od 18 časova, “Taksi bluz” od 20:30, a “Južni vetar” od 22:25.

Cilj manifestacije je popularizacija srpskog filma, sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupačnom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima.

“Noć srpskog filma” biće održana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pančevu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Futogu, Obrenovcu, Subotici, Trsteniku, Gračanici, Paliću, Čačku, Loznici, Gornjem Milanovcu, Požarevcu, Negotinu, Aranđelovcu, Ivanjici, Kragujevcu, Smederevu, Šapcu, Kruševcu, Kraljevu, Vrnjačkoj Banji, Leskovcu, Rumi, Jagodini, Vrbasu, Mionici, Pirotu i Arilju. Organizator manifestacije je Filmski centar Srbije, u partnerstvu sa 40 bioskopa širom zemlje.