Kultura

Pijanista Aleksandar Sinčuk u Univerzitetskoj galeriji

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Nedelja, 07 10 2018

Pijanista Aleksandar Sinčuk nastupiće sutra u 19,30 sati u Univerzitetskoj galeriji, u okviru Koncertne sezone koju organizuje Muzički centar Kragujevac

Na programu će se naći dela Šuberta, Griga, Čajkovskog i Rahmanjinova. Koncert se realizuje u okviru koncertne turneje koja je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije.

Ulaz je besplatan.

Aleksandar Sinčuk, istaknuti ruski pijanista koji važi za jednog od najubedljivijih virtuoza današnjice, diplomirao je na Moskovskom konzervatorijumu „Čajkovski“, a danas nastupa širom sveta u najvećim koncertnim dvoranama: Rusije, Ukrajine, Bugarske, Španije, Francuske, Italije, Portugalije, Sjedinjenih Država, Izraela, Austrije, Nemačke, Velike Britanije, Danske, Luksemburga, Švajcarske, Maroka, Turske, Japana, Južne Koreje.

Laureat je brojnih međunarodnih takmičenja, među kojima se posebno ističu „Sergej Rahmanjinov“ (Moskva, 2008) i „Vladimir Horovic“ (Kijev, 2012). U njegovom pijanističkom opusu izdvaja se nastup u „Karnegi Holu“ koji je prethodio dvomesečnom gostovanju u Sjedinjenim Državama kada je izveo trideset četiri koncerta sa Državnim moskovskim simfonijskim radio orkestrom. Pred kragujevačkom publikom izvešće dela Šuberta, Griga, Čajkovskog i Rahmaljinova. Ulaz na koncert je besplatan.