Kultura

Počinje ARSENAL FEST 09

Autor: InfoKG
15:30 | Utorak, 18 06 2019

Arsenal fest 09 počinje sutra i trajaće do 22. juna u prostoru Kneževnog arsenala, a održava se na tri bine - Main, Garden i Explosive DJ Stage-u. 

Prve večeri Arsenala 09, pre legendarnog američkog Testamenta i folk metalaca Pero Deformero program na Main-u otvaraju ded metalci Dead Joker, dok na Gardenu 19. juna pored čuvenog Atomskog skloništa basiste Brune Langera dolaze i gitar pop Majdan, “novajlije na beogradskoj sceni” Lem Jem, Urban Instant, rok Vesela mašina i trešeri Alitor.

Druge večeri Arsenala, na Gardenu su pored ranije najavljenih pank metalaca Ritam nereda i psihodeličnih bluzera M.O.R.T. i beogradski pank Irci Scordisci, “rokenrol iz srca Šumadije” Nikom ništa, “novi bend iz Beograda” Turisti, kantautor Mile Kekin, kao i Dejan Cukić.

Treće veče 21. juna, pored zakucavanja sa Eyeburn-om, doktorom Neletom Karajlićem i Hladnim pivom na Main-u, Arsenal nudi u Gardenu američke stonere Red Fang, Đorđa Miljenovića, Artan Lili i Autopark, kojima su se pridružili ska Samostalni referenti, grandž Stone Slipper i užički hardkor Brat.

Četvrto, završno, veče 22. juna na Main-u proteći će u znaku legendarnih Partibrejkersa, pankera Goblina i američkog indi rokera Kurt Vilea i njegovih The Violators, a na Garden su uz repera Vojka V i Vizelj, stigli Dram, duo Buč Kesidi, kao i kultni pankeri Ateist Rap koji će jubilej 30 godina rada obeležiti i nastupom na Arsenalu. Garden, kao i festival, zatvara soul muzičar Marko Luis, povratnik na Arsenal, koji je i prošle godine ovde sa brojnom publikom dočekao jutro.

BOg, Clarkent i neki od najzanimljivijih didžejeva i producenata regiona nastupiće od 19. do 22. juna na Explosive DJ Stage-u smeštenom u “Čaurnicu”. Program možete pročitati OVDE.