Kultura

Počinje „KG film festival“

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Četvrtak, 01 12 2016

Internacionalni festival nezavisnog filma „KG film festival“, prvi po redu, počinje danas i trajaće do 4. decembra, a publika će na četiri lokacije moći da pogleda 21 film, koliko je odabrano od 88 prijavljenih.

Festival će biti otvoren večeras od 20 časova, u Sali PMF-a, filmovima: „Šrodingerova mačka“ (SAD), „Anton“ (Luksemburg), „Na granici“ (Srbija), „Naslediti zvezde“ (Japan), „Popuniti praznine“ (Francuska) i „Pečarin“ (Rusija).

U petak se Festival seli u Galeriju Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“, gde će sa početkom od 19 sati, biti prikazana ostvarenja: „Žena zmaj“ (Hrvatska), „Sestre“ (Kanada), „Rt Espičel“ (Portugal), „Jednom u snu“ (Belgija), „More uglja“ (Italija) i „Patagonija 30/70“ (Argentina).

U subotu, u „Areni Fun Factory“, od 20 časova, na programu su: „Za jedan“ (Francuska), „Nasmeši se ponovo Dženi Li“ (SAD), „Nevidljiva tačka“ (Iran) i „Veprovi su divlji“ (Srbija).

Završno veče Festivala održaće se u nedelju od 20 časova u Rok kafeu „Life Trip“, kada su u planu filmovi: „Ozloglašeni kukuruz“ (Francuska), „Nezavisna lista oportunista“ (Hrvatska), „Sin“ (Luksemburg), „Heliana 101“ (Kanada) i „Esej o izbornim prevarama“ (Portugalija).

Ulaz na sve projekcije je slobodan.