KulturaFoto: Ilustracija/Printscreen - YouTube

Počinju “Dani Abraševića”: Koncerti, predstava, književno veče

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Četvrtak, 30 11 2017

Centar za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević” obeležava 112 godina postojanja nizom programa tokom decembra, pod nazivom “Dani Abraševića”. U okviru prgrama biće održani koncerti, književno veče, a biće izvedena i pozorišna predstava “Tačka”.

Koncert posvećene dr Sonji Perišić biće održan sutra od 19 časova u Knjaževsko-srpskom teatru, a publika će uživati u tradicionalnim pesmama i muzici Crne Gore. 

Pozorišna predstava “Tačka”, koja govori o životu dece bez roditelјskog staranja, o nasilјu u porodici i vršnjačkom nasilјu, biće izvedena u petak, 8. decembra, od 19 časova u Pozorištu za decu. 

Koncert pevačke grupe "Arhaika" biće održan u sredu, 13. decembra, od 20 časova u sali Prirodno-matematičkog fakulteta.

Povodom 10 godina postojanja Književnog kluba biće upriličeno književno veče u četvrtak, 21. decembra, od 19 časova na sceni u “Abraševiću”

Koncert škole narodnih igara, mlađih ansambala sa gostima i folklornog ansambla “Abrašević” uz pratnju Velikog narodnog orkestra biće održan u subotu, 23. decembra, od 12 sati u hali “Jezero”.

Ulaz na sve programe, osim na koncert “Abraševića” 23.decembra, je slobodan. Ulaznice za koncert u hali “Jezero” po ceni od 200 dinara mogu se kupiti u pretprodaji na blagajni Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević” ili na blagajni hale "Jezero" na dan koncerta.