KulturaFoto: joakimvujic.com

Predstava "Kir Janja" u Teatru

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Ponedeljak, 11 12 2017

Predstava "Kir Janja", koju je po Sterijinom tekstu režirala Dragana Varagić, biće odigrana sutra od 20 časova na sceni Joakim Vujić Knjaževsko-srpskog teatra.

"Drag mi je taj Kir Janja koji ne pripada ovom svetu a da to i ne zna. Možda hoda po svojim mislima sa pogrešnom mapom u glavi. On hoće onoliko novaca koliko mu je potrebno da mirno spava u nemirnom svetu. Drag mi je taj mali čovek koji je već jednom sve izgubio i boji se da mu se sutra to ponovo ne desi. Sve bežeci od toga uleće u zamku da mu se baš to desi, kaže Dragana Varagić kojoj je poverena režija tog komada. "Kir Janja je komični lik, ali posle Egonovog i Ejdusovog “Kir Janje“ u Narodnom pozorištu, ovaj tekst se ne može više čitati bez tragične note. To pripada i našem Kir Janji ali u jednom drugačijem ključu", smatra rediteljka Dragana Varagić, koja je, po Sterijinom tekstu, za Knjaževkso srpski teatar režirala ovu predstavu.

U predstavi igraju Miodrag Pejković kao Kir Janja, Isidora Rajković kao Juca, Nikola Milojević igra Mišića, Milić Jovanović tumači lik Petra, a Saša Pilipović Kir Dimu. Lik Katice tumači Milica Majstorović, a pandure Đorđe Simić i Mladen Knežević.
Scenografija je poverena Lani Škundrić, kostime je radila Jelena Janjatović, koreograf je Bojana Robinson, kompozitor Dragoslav Tanasković i lektor Radovan Knežević.