Kultura

Predstava "Petar Pan" dobila jednu od glavnih nagrada na festivalu “Zlatna magnolija” u Šangaju

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Nedelja, 11 11 2018

Predstava "Petar Pan" kojom je Pozorište za decu Kragujevac nastupilo na šestom Internacionalnom lutkarskom festivalu “Zlatna magnolija” u Šangaju, kao jedini predstavnik Istočne Evrope, osvojila je jednu od pet glavnih nafrada - za ideju i umetničko dostignuće.

U konkurenciji od trinaest predstava iz zemalja širom sveta ova nagrada veoma je značajna za kragujevačko Pozorište za decu. I ove godine bilo je jedini predstavnik Istočne Evrope na ovom značajnom i renomiranom festivalu u dalekoj Kini. 

Na festivalu, pored kragujevačkog, učestvuju i pozorišta iz Rusije, Izraela, Australije, Holandije, Italije, Grčka, Nemačke.

Ovaj pozorišni komad je, po romanu Džejmsa Metjua Barija, adaptirao i režirao Miloš Milovanović.
 
Uloge tumače Petar Lukić, Milica Redžić Vulević, Vladimir Đoković, Nevena Brzaković, Milomir Rakić, a u predstavi učestvuju i najmlađi članovi dramskog studija "Petar Pan".

Dizajn lutaka i kostima delo je Ane Kolbjanove, sa kojom je dizajn scenografije uradio Miloš Milovanović, za tehničko rešenje i izradu lutaka bio je zadužen i Aleksandar Lekić, a za izradu kostima Mirjana Dopuđa. Autor muzika je Vuk Spasić, sa njim je aranžirao Aleksandar Pejčić, dok se grafičkim oblikovanjem bavio Dejan Petrović. Scenografiju su izradili Rade Krstić, Aleksandar Lekić i Mirko Đurić.