PREMIJERA predstave "VOĆNI DAN" Knjaževsko-srpskog teatra na "Joakimovim danima"

Petak, 10 Maj 2019 09:00Autor: Jovana Mladenović

Tragikomedija pod nazivom "Voćni dan" najnovija je predstava Knjaževsko-srpskog teatra koju će glumci najstarijeg pozorišta u Srba premijerno izvesti sutra od 20 časova u sklopu "Joakimovih dana". Komad je nastao po tekstu Velimira Stojanovića, a reditelj i scenograf je Dragan jakovljević. 

"Voćni dan" na repertoaru je još i 14., 16. i 25. maja. 

"Voćni dan" (Apstinencijalni sindrom) je tragikomična priča o svetu duhovnih i telesnih bogalja umornih od života, lišenih moralne samospoznaje... O izgnanicima iz sopstvenog života koji ne shvataju da svi uzroci njihovih problema leže duboko u njima i čekaju da budu osvešćeni... O preispitivanju sopstvene prošlosti sa “krpicama svesti i ostacima sećanja” u politizovanom društvu koje je u agoniji... O nezadovoljstvu svim i svačim oko sebe, o uzdržavanjima i odustajanjima, o pasivnosti, kukavičluku, neodlučnosti... O beznađu. O odustajanju od života. O besciljnoj nostalgiji.

Kako pobediti nihilističku stihiju i samodestrukciju, prevazići patnju i bol, vratiti veru i nadu u pobunu? Kako doći do prave odvažnosti koja ljude čini istinskim buntovnicima sa snagom da probude žudnju za životom i ostvare smisao svog postojanja? Kako se izbaviti iz samotnog zatočeništva? Kako...?  -  Dragan Jakovljević

Uloge tumače Zdravko Maletić (Živo biće), Nikola Milojević (Pile), Isidora Rajković (Janja), Dragan Stokić (Lala), Ivan Vidosavljević (Ante Portas), Nenad Vulević (Neznani junak).

Pomoćnik scenografa : Saša Đorđević
Scenski dizajn: Ana Radovanović
Kostimograf: Jelena Janjatović
Kompozitor: Dragoslav Tanasković
Izbor muzike: Dragan Jakovljević
Inspicijent: Nikola Stevović
Ton: Dobrica Andrić
Svetlo: Saša Radivojević
Dekorateri: Strahinja Đorđević, Vladisav Brkić i Zoran Stevanović
Rekviziteri: Nenad Miloradović i Marija Vujičić

Najnovije vesti iz ove kategorije