KulturaFoto: Studentski kulturni centar Kragujevac

Promocija Akademskog folklornog ansambla “Svetozar Marković” u “Plazi”

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Petak, 21 09 2018

Akademski folklorni ansambl “Svetozar Marković” održaće koncert sutra od 18 časova u Šoping centru “Plaza”, koji predstavlja jedan od vidova promocije prijema novih članova u folklorni ansambl, Pevačku grupu ,,Studenac” i Narodni orkestar. Zainteresovani se mogu prijaviti u prostorijama Studentskog kulturnog centra, gde će 24. i 25. septembra u 19 časova novi članovi moći da se informišu o programu rada ansambla.

Akademski folklorni ansambl postoji već više od četiri decenije negujući i predstavljajući naše tradicionalne igre i pesme kako u zemlji, tako i na scenama brojnih evropskih folklornih festivala. Na programu ansambla nalaze se koreografije iz gotovo svih etnokoreoloških oblasti Srbije, ali i drugih krajeva Balkana. Rad folklornog ansambla stvorio je okvire i za nastanak Ženske pevačke grupe "Studenac", 1995. godine, a nešto kasnije, od 2015. godine započet je i rad Muške pevačke grupe "Studenac". Obe beleže veliki broj veoma zapaženih, kako samostalnih tako i nastupa sa folklornim ansamblom”, navodi se u saopštenju Studentskog kulturnog centra. 

Akademski folklorni ansambl Svetozar Marković broji više od 200 članova i svake godine svoje redove osvežava prijemom novih. Podsetimo da je ansambl završetak prethodne sezone krunisao učešćem na Međunarodnom festivalu folklora u Češkoj.