KulturaFoto: Printscreen/Google maps

Promocija knjige “Vremena Miloša Jovanovića” u SKC-u

Autor: InfoKG
13:30 | Utorak, 28 11 2017

Promocija knjige “Vremena Miloša Jovanovića” biće predstavljena kragujevačkoj publici sutra od 18 časova u Kutiji šibica Studentskog kulturnog centra.

Legendarna biblioteka Kolekcija odgovori  Miloša Jevtića nam predstavlјa još jedan lik i delo za istoriju naše kulture i nauke. Posle više od dve stotine knjiga razgovora sa istaknutim umetnicima, naučnicima, kulturnim poslenicima i drugim značajnim ličnostima za našu sutrašnju istoriju, ovoga puta dolazi tim u sastavu: dr Srećko Đukić, dr Milovan Isailović, Milan Tasić (izdavač) i Gordana Radović da podrže duo koji je razgovarao – dr Miloša Jovanovića i doajena novinarstva Miloša Jevtića.

Dr Miloš Jovanović rođen je 1951. u Leposaviću, Medicinski fakultet završio je u Beogradu, a specijalizaciju iz oftalmologije na Očnoj klinici KCS u Beogradu. Radi na Očnoj klinici Kliničkog centra Srbije u Beogradu od 1982. kao specijalista oftalmolog. U nastavi je od 1986. godine na Katedri oftalmologije Medicinskog fakulteta u Beogradu. Radio je na odelјenju za glaukom, odelјenju za obolјenja orbite i suznog aparata oka. Deset godina je bio načelnik odelјenja za traumatologiju oka, a sada je šef Službe za jednodnevnu hirurgiju oka na Klinici za očne bolesti KCS u Beogradu.