KulturaFoto: Printscreen/Google maps

Promocija knjige “Zlatovez” u SKC-u

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Petak, 04 05 2018

Promocija zbirke pesama “Zlatovez” Marka Markovića biće održana sutra od 19 časova u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra. 

....iz te iskre skrivene u njegovim hercegovačkim genima on sada perom i mastilom raspiruje oganj kroz ponosnu i junačku Šumadiju i Srbiju. U ovom vremenu svakakvih autora, stihotvoraca i tekstopisaca, Marko S. Marković nije ništa od toga. On je samo pjesnik u najsjajnijem značenju te riječi, a njegove pjesme i stihovi će kao bistri planinski potoci naći put između svakakvih stihotvorina ka bistroj i čistoj rijeci, koja se zove srpska književnost”, epski pesnik Slavko Perošević

Pisac Marko S. Marković živi i stvara u gružanskom selu Ljulјaci. Rođen je 26. januara 1986. godine u Kragujevcu. Po obrazovanju je menadžer u trgovini, a radi kao vojno lice u Gornjem Milanovcu. Za svoj književni izraz, uzore traži u srpskoj i ruskoj književnosti. Napisao je dva prozna romana iz žanra mitološke-istorijske avanture i započeo treći, mada nijedan nije objavlјen. Osim prozom, bavi se i pisanjem poezije. Do sada mu je objavlјeno blizu trideset pesama, u okviru zbornika srpskog pesnika iz Crne Gore, Nevena Milakovića.