Promocija lista Danas i Koraksovog kalendara, tribina Zlatno doba

Petak, 11 Januar 2019 09:00Autor: InfoKGIzvor: DanasFoto: twitter

Na Trgu kod Krsta danas od 13 sati biće održana promocija lista Danas i Koraksovog kalendara, sa ubojitim karikaturama jednog od najznačajnijih srpskih karikaturista u poslednjih nekoliko decenija. Od 15 časova u Domu omladine biće organizovana tribina pod nazivom „Zlatno doba“.

Na tribini „Zlatno doba“ će sa Kragujevčanima razgovarati književnik Vidosav Stevanović, glodur Danasa Dragoljub Draža Petrović, kolumnista tog lista Rade Radovanović, novinarka i osnivač portala „Glas Šumadije“ Jovanka Nikolić, kragujevački književnik, političar i filozof Saša Milenić, satiričar Vladimir Jokić, sindikalni funkcioner i nekadašnji vođa Zastavinih oružara Jugoslav Ristić i drugi.

Sa urednicima i novinarima Danasa i njihovim gostima biće i osnivač Demokratske stranke u Kragujevcu Borivoje Radić. Dolazak je potvrdio i doskorašnji rektor Univerziteta u Kragujevcu dr Nebojša Arsenijević. Bivši gradonačelnik Kragujevca i lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović „opravdao“ se celodnevnim boravkom u Beogradu. Posredstvom Službe informisanja gradske uprave pozvani su aktuelni gradonačelnik Radomir Nikolić i njegovi saradnici. Očekuju se i ugledni kragujevački privrednici, među kojima dugogodišnji direktori Zastave oružja Dragoljub Grujović i Milojko Brzaković. Poziv je upućen i vlasniku Prizme Tanasiju Kataniću, kao i mnogim drugim znanim i manje znanim žiteljima centra Šumadije.

Izvor: Danas

Najnovije vesti iz ove kategorije