Kultura

Stand Up komedija “Opštenarodna ribologija“

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Ponedeljak, 24 12 2018

Udruženje „Vido” sutra od 20 časova u Kulturnom centru UMMUS organizuje stendap komediju pod nazivom „Opštenarodna ribologija“, koju izvode poznati lokalni komičari Miloš Radojković i Miloš Novaković. 

Nakon višegodišnjeg  bavljenja stendap komedijom u Srbiji i šire, odlučili su da naprave svoju autorsku predstavu koju nakon izvođenja u svom gradu, izvode i u Kraljevu 26. i Čačku 27. decembra, a posle praznika i u Beogradu, Nišu i Gornjem Milanovcu. 

Cena ulaznice je 250 dinara. Informacije na broj: 064/451-61-04. Karte će biti u prodaji na dan događaja na ulazu od 19 sati. 
Zbog ograničenog broja mesta obavezne su rezervacije na mail ug.vido@gmail.com, ili porukom na Facebook stranici ”Večeri smeha”. 

Miloš Radojković
Studirao ekonomiju oko deceniju, tačnije Vekonomiju. Na fakultetu zaradio nadimak ”razredni”. Da je Žarko Laušević verovatno bi napisao knjigu "Godina prođe, fakultet nikad". Iako je diplomirani ekonomista, usled toliko posla u Srbiji za svoju struku, radi sezonski na Aljasci. Ne žali se jer je u fabrici u kojoj su najbolje ribe na svetu i hiljade prolaze kroz njegove ruke. Fabrika se bavi obradom divljeg crvenog lososa. Kad nije u ribi, bavi se stendap komedijom. Stendap komedija je po njemu idealan posao, jer ti niko ne zamera što se provlačiš na foru. Portal InfoKG svojevremeno je objavio intervju sa Milošem, a teksta se možete podsetiti na: Miloš Radojković: Komičar, stripadžija i povremeni ekspert za losose
 
Miloš Novaković
Završio medicinu da bi ostvario popust za nezaposlene. Došao na ideju da se bavi stendapom kada je video koliko mu se profesori smeju na ispitima. Uči nemački ne da bi otišao iz zemlje, već da razume video klipove koje gleda. Voli to što je završio medicinu, ali bolje bi prošao da ima belu košulju nego beli mantil. O ribama samo teorija ništa praksa. Praksu stiče preko starijeg Radojkovića, koji za 1 radni dan u fabrici bude sa više riba nego neki za ceo život. Teško mu je da nađe posao kao komičar jer mu svi kažu "mora da se šališ".