Strit art performans u SKC-u (PROGRAM)

Subota, 14 Jul 2018 11:00Autor: Jovana Mladenović

Od nedelje do utorka na Letnjoj sceni SKC-a organizuje se trodnevni strit art performans. Poznata beogradska grafiti umetnica TKV (The Kraljica Vila) dolazi po prvi put u Kragujevac, gde će ostaviti svoj potpis na zidovima SKC-a.

TKV (The Kraljica Vila) rođena je 1988. godine u Beogradu. Nakon što je pohađala Grafičku školu, odsek za fotografiju, nastavila je svoje formalno obrazovanje iz oblasti teorije medija na Fakultetu za medije i komunikaciju. Bavi se strit artom od 2004. godine. Umetničku karijeru je počela sa 16 godina uz stensil Amelije Pulen. Izlagala je u Francuskom kulturnom centru u Beogradu krajem 2017. i početkom 2018. Kulturnom centru Srbije u Parizu predstavila se prošle godine na izložbi Face au Mur (Suoči se sa zidom). Izlagala je u Kulturnom centru Grad, galeriji BLOK, a učestvovala je i na Belefu, Danima Beograda, Talent Zoni i na Belgrade Design Week-u. Slikala je u Vranju, Prijepolju i Beogradu. Autorka je kalendara TKV STRIT ART 2009. godine.  TKV je dobila posebno priznanje – našla se u knjizi Women Street Artists: The Complete Guide, Ksavijera Tapijesa, među 50 žena, najboljih strit art umetnica današnjice.

Stoni fudbal, pikado i stoni tenis su društvene igre koje vas očekuju na Letnjoj sceni SKC-a tokom ova tri dana, a kompletan program pročitajte u nastavku.

Nedelja, 15.7.

17:00 grafiti art sa TKV

21:00 Sofa Kru

Ponedeljak, 16.7.

17:00 grafiti art sa TKV

21:00 MKDSL

Utorak, 17.7.

21:00 projekat VODA

Najnovije vesti iz ove kategorije