Tragikomedija "Voćni dan" u Knjaževsko-srpskom teatru

Petak, 24 Maj 2019 15:30Autor: Branko VukašinovićFoto: joakimvujic.com

Tragikomedija pod nazivom "Voćni dan" biće izvedena sutra od 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru. Komad je nastao po tekstu Velimira Stojanovića, a reditelj i scenograf je Dragan jakovljević. 

"Voćni dan" (Apstinencijalni sindrom) je tragikomična priča o svetu duhovnih i telesnih bogalja umornih od života, lišenih moralne samospoznaje... O izgnanicima iz sopstvenog života koji ne shvataju da svi uzroci njihovih problema leže duboko u njima i čekaju da budu osvešćeni... O preispitivanju sopstvene prošlosti sa “krpicama svesti i ostacima sećanja” u politizovanom društvu koje je u agoniji... O nezadovoljstvu svim i svačim oko sebe, o uzdržavanjima i odustajanjima, o pasivnosti, kukavičluku, neodlučnosti... O beznađu. O odustajanju od života. O besciljnoj nostalgiji.

Kako pobediti nihilističku stihiju i samodestrukciju, prevazići patnju i bol, vratiti veru i nadu u pobunu? Kako doći do prave odvažnosti koja ljude čini istinskim buntovnicima sa snagom da probude žudnju za životom i ostvare smisao svog postojanja? Kako se izbaviti iz samotnog zatočeništva? Kako...?  -  Dragan Jakovljević

Uloge tumače Zdravko Maletić (Živo biće), Nikola Milojević (Pile), Isidora Rajković (Janja), Dragan Stokić (Lala), Ivan Vidosavljević (Ante Portas), Nenad Vulević (Neznani junak).

Najnovije vesti iz ove kategorije