KulturaFoto: Facebook/LesNounoursTrio

Trio „Les Nounours“ u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Ponedeljak, 24 12 2018

Na poslednjem koncertu u sezoni „Convivium Musicum 2017/18“, koji će se održati sutra od 20 časova u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, nastupiće trio „Les Nounours“. Članovi ansambla čine violinista Teodor Ikanović, saksofonista Srđan Paunović i pijanista Kosta Knežević.

Teodor Ikanović i Kosta Knežević su svoje visoko muzičko obrazovanje stekli na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, dok je Srđan Paunović pored novosadske akademije, na kojoj je završio osnovne studije, zvanje mastera stekao na Bečkom univerzitetu za muziku i umetnost.

Njihove individualne karijere do sada beleže značajne nagrade i priznanja, kao i veliki broj kako solističkih, tako i nastupa u ansamblima. U ansamblu Les Nounours okupili su se vođeni idejom da kreiraju i promovišu za naše, ali svetske prostore jednu novu, drugačiju zvučnu boju. U nedostatku šireg repertoara za ovakav sastav, članovi ga proširuju obradama bisera umetničke muzike koje sami prilagođavaju.

Na programu su dela Ž. Defontena, V. Erbiea, Ž. Ibera, D. Mijoa i M. Ejšena. Organizator koncerta je Udruženje građana „CONVIVIUM MUSICUM”, a realizaciju su podržali Grad Kragujevac, Filološko-umetnički fakultet, Muzička škola „dr Miloje Milojević” i ostali prijatelji manifestacije.