KulturaFoto: Pozorište za decu

U Pozorištu za decu pet predstava u januaru

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Petak, 04 01 2019

U Pozorištu za decu tokom januara biće odigrano pet predstava, a reč je o komadima: “Ježić Žožo”, koji će biti izveden dva puta, “Šareno drvo”, “Pepeljuga” i “Vanja”. 

Predstava “Ježić Žožo”, autora Kuzmana Krsteva, a u režiji Emilije Mrdaković, biće odigrana u sredu, 16. januara, od 18 časova i u subotu, 26. januara, od 12 sati u Pozorištu za decu. Komad govori o tome koliko je važno istrajati u svojoj različitosti, čak iako si neobičan za svoje okruženje.  

Predstava za bebe i najmlađe "Šareno drvo", rediteljke Anđelke Nikolić, biće izvedena u subotu, 19. januara, od 12 časova u Pozorištu za decu. Predstava se izvodi sa publikom na sceni, pa je broj posetilaca ograničen na 20 dece i njihove pratioce. Preporučen uzrast mališana je od 1 do 5 godina starosti. 

Lutkarski komad „Pepeljuga“ biće izveden u sredu, 23. januara, od 18 časova u Pozorištu za decu. Poznatu bajku Šarla Peroa je adaptirao i režirao Živomir Joković. Predstava je interaktivna, jer i deca učestvuju u njoj. Male princeze iz publike imaće priliku da se susretnu sa princem i da probaju cipelicu.

Predstava “Vanja”, koju je po tekstu Kobija Jamade režirala Emilija Mrdaković, biće izvedena u sredu, 30. januara, od 18 časova u Pozorištu za decu. Pozorišni komad govori o idejama, o tome kako se odrasli lјudi i deca osećaju kada ih dobiju i kako sa njima treba postupati.