KulturaFoto: kragujevac.rs

Učesnici Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala impresionirani Kragujevcom

Autor: Branko Vukašinović
15:30 | Četvrtak, 24 08 2017

Učesnici 12. Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala, od kojih neki već drugi ili treći put borave u Kragujevcu, impresionirani su gostoprimstvom domaćina, dobrom atmosferom i druženjem, a svoje utiske su podelili na današnjem svečanom prijemu, organizovanom u njihovu čast u Skupštini grada. 

Prijemu su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju, Aleksandar Štajn, umetnički direktor Festivala, Miloje Nikolić i direktor Muzičkog centra, Nebojša Jakovlјević. 

Pored nesumnjive umetničke vrednosti koju ovaj festival nosi, on je pokazao da ima i širi značaj. Naša publika je uživala u vašem izvođenju, upoznali ste jedni druge, Kragujevac je imao priliku da pokaže sve svoje potencijale i upravo je ovaj festival bio i povod da prvi put u naš grad dođu i ambasadori nekih od zemalјa učesnica, Bugarske i Izraela, sa kojima smo dogovorili konkretnu saradnju i u drugim oblastima”, rekao je Štajn.

Prema mišljenju umetničkog direktora Festivala, Miloja Nikolića, manifestacija je uspela, jer su i publika i izvođači bili zadovoljni. 

Festival je, po mom mišlјenju, imao visoki umetnički nivo i veoma sam zahvalan svim učesnicima koji su tome doprineli. Sa posebnim zadovolјstvom želim da zahvalim onim učesnicima koji su ponovo došli na naš festival jer je to za mene dokaz da smo na dobrom putu i da festival ima, ako ništa drugo, jednu dobru dušu. Zato bih želeo da svi učesnici ovog festivala, na ovaj ili onaj način, nađu želјu i priliku da nam se vrate”, rekao je umetnički direktor Festivala, Miloje Nikolić.

Međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala će biti svečano zatvoren večeras, završnim koncertom u holu Druge kragujevačke, na kome će biti dodeljene nagrade i povelje. Kao specijalni gost nastupiće A kapela vokalna grupa Close Harmony Friends iz Slovačke.