Pušite? Ovaj napitak će vam očistiti pluća

četvrtak, 03 novembar 2016 20:23 Autor:  infokg.rs

Ako ste pušač, verovatno vam vremenom "uđe u glavu" nebrojeno mnogo informacija o tome koliko nikotin šteti vašem zdravlju.
Hteli to ili ne, od raznih saveta ne možete pobeći, a svaka priča počinje sa "trebalo bi da bacite cigarete".

U međuvremenu, vi jako dobro znate koliko je to teško, ili u krajnjem slučaju - koliko ne želite da ostavite taj porok ili užitak.
Srećom, postoji niz recepata koje možete pronaći kako biste očistili pluća, i eventualno smanjili štetu koju cigarete nanose. Nisu baš svi za pohvalu, ali tu i tamo se nađe mešavina koja vam može pomoći da lakše dišete, i ako ništa, da izbriše onu jutarnju mučninu i "katran" koji izbacite iskašljavanjem.

Prvi sastojak je đumbir, kao lek i prevencija za sve bolesti današnjice. Potreban vam je sitno naseckan koren đumbira, potom malo kurkume u prahu, 14 komada belog luka, 14 kašičica šećera, a to sve stavite u litar vode i pustite da prokuva pet minuta.

Smesu ubacite u frižider preko noći kako bi se ohladila, a narednih dana uzmite po dve čajne kašičice smese svaki dan za zdravija pluća i mirnija jutra. Osećaćete se bolje, a postupak možete da ponavljate koliko god želite.

Najnovije vesti iz ove kategorije

Najmocniji u Kragujevcu banner final

  • 50 najmoćnijih u Kragujevcu
    50 najmoćnijih u Kragujevcu Predstavljamo vam listu 50 najmoćnijih u 2016. godini u Kragujevcu, po izboru portal InfoKG i naših čitalaca. Kriterijumi kojima smo se vodili prilikom sastavljanja liste su politički i finansijski uticaj,…

VREME