Da li znate šta znači Wi-Fi?

nedelja, 04 decembar 2016 14:35 Autor:  infokg.rs

S obzirom na to koliko često koristimo Wi-Fi, prilično je čudno to što malo ko (ili niko) ne zna šta to znači. A za naše neznanje postoji dobar razlog.
Naravno, u pitanju je bežični internet, ali odakle potiče izraz Wi-Fi? Možda će vas iznenaditi činjenica da taj izraz ne označava ama baš ništa.

Fil Belanger, osnivač Wi-Fi alijanse, bio je jedan od onih koji su učestvovali u stvaranju tog izraza. Ostali članovi alijanse i on angažovali su kompaniju koja će da osmisli logo i ime za tehnologiju bežičnog interneta i oni su, bez ikakvog značenja, odlučili da to ime glasi Wi-Fi.

Neki od članova alijanse bili su šokirani odlukom da tehnologija ponese ime koje ne znači ništa pošto bi to zbunilo korisnike. Zato su odlučili da u svrhe markentiške komunikacije uz Wi-Fi stoji i moto „Standard za bežičnu tačnost”, iako pomalo rogobatno zvuči. Vremenom se taj moto izgubio i ostalo je samo Wi-Fi.

Najnovije vesti iz ove kategorije

Najmocniji u Kragujevcu banner final

  • 50 najmoćnijih u Kragujevcu
    50 najmoćnijih u Kragujevcu Predstavljamo vam listu 50 najmoćnijih u 2016. godini u Kragujevcu, po izboru portal InfoKG i naših čitalaca. Kriterijumi kojima smo se vodili prilikom sastavljanja liste su politički i finansijski uticaj,…

VREME