Pila je tri litra vode dnevno, evo što se dogodilo!

sreda, 04 januar 2017 15:00 Autor:  infokg.rs

Jedina negativna strana ove dijete bio je češći odlazak u toalet.

Unos dovoljne količine tečnosti važan je za očuvanje zdravlja. Ljudsko telo u sebi sadrži 60 posto vode. Prema istraživanju, oko 43 posto odraslih osoba pije manje od četiri čaše vode dnevno, a njih 36 posto pije jednu do tri čaše vode.

Autorka članaka na Medical Daily pokušala je da testira šta se događa u telu ako pijete tri litra vode dnevno. Velike količine vode unosila bi sat vremena pre odlaska na posao, vodu je pila i na slamku, a zadnju čašu vode popila bi pre odlaska kući.

shutterstock 123371674

- Odmah sam primetila promene. Osećala sam se energičnije, koža mi je postala mekša, proširile su mi se pore, a smanjila mi se želja za jedenjem grickalica - objašnjava.

Kaže da je jedina negativna strana ove dijete bio češći odlazak u toalet. - Morala sam da se setim da pijem toliku količinu vode, jednostavno vam nije prirodno unositi u telo tri litra vode dnevno - kaže.

Autorka preporučuje da svi isprobaju ovu delotvornu dijetu jer ima vrlo pozitivan učinak na zdravlje tela. No, upozorava, previše unosa vode može biti i štetno pa provjerite s doktorom koja količina vode bi vam najviše odgovarala.

Najnovije vesti iz ove kategorije

Najmocniji u Kragujevcu banner final

  • 50 najmoćnijih u Kragujevcu
    50 najmoćnijih u Kragujevcu Predstavljamo vam listu 50 najmoćnijih u 2016. godini u Kragujevcu, po izboru portal InfoKG i naših čitalaca. Kriterijumi kojima smo se vodili prilikom sastavljanja liste su politički i finansijski uticaj,…

VREME