"Andrija me je uveče ZASMEJAVAO DA NE ZASPIM": Mali glumac iz Kragujevca u filmu “Taksi bluz”

Nedelja, 03 Februar 2019 13:00Autor: InfoKGIzvor: Blic

Mali glumac iz Kragujevca Todor Jovanović koji je prvi put zaigrao na filmu, u domaćem ostvarenju “Taksi bluz”, otkriva kako je bilo snimati 25 dana samo noću, šta mu je najviše smetalo i kako su ga starije kolege prihvatile.

Ulogom Damira, štićenika iz Doma za nezbrinutu decu, mali Todor Jovanović osvojio je kako simpatije ostatka glumaca iz filma “Taksi bluz” tako i bioskopsku publiku širom Srbije, piše BLIC.

- Igrao sam u predstavi “200” i tu me je primetio reditelj Marko Misarača koji me je predložio glumici Mileni Predić za kasting filma “Taksi bluz”. Obradovao sam se kada sam čuo da ću glumiti u ovom filmu u kojem igram dečaka iz Doma za nezbirnutu decu. Ja iz te ustanove bežim u nadi da nađem oca jer mi je majka nažalost umrla. Kada pobegnem, ja se ušunjam u auto taksiste i tu kreće luda avantura tokom te jedne noći - kaže za “Scenu” Todor Jovanović, koji se najviše obradovao tome što kadar deli sa Andrijom Miloševićem.

- On je super tip, stvarno. Tokom čitavog snimanja me je zasamejavao. Svi su bolji nego šta sam mislio. Davao mi je savete. Kada bih nabrajao, trajalo bi dugo. Pričao mi je da budem prirodan, da se ponašam opušteno i da jesam takav kakav jesam - otkriva mališan iz Kragujevca koji je 25 noći rame uz rame sa ostalim glumcima snimao film.

- Andrija me je svaku noć zasmejavao. Držao je celu noć ekipu budnu tako što se šalio. Na snimanju sa mnom je uglavnom bio tata, nekada i majka. Nije mi bilo naporno. Prvi put sam na setu i sve je bilo “wow”. Andrija me je zabavljao, nisam mogao da se uspavam pored takve ekipe - priča Todor.

Todor bi voleo da nastavi da glumi sa Andrijom.

- Nadam se da će me ponovo pozvati da glumimo zajedno. Voleo bih da budem kao Andrija kada porastem - kaže on.

Todor kaže da mu je bilo drago što je snimao sa dobrom ekipom, ali postoji samo jedna stvar koja mu je teško pala.

- Najteže mi je bilo kada smo snimali u noćnom klubu. Sve je bilo zadimljeno, mračno - otkriva on.

Nadam se da su drugari ponosni na mene

Todor kaže da ga rad na filmu nije uobrazio, te da u Kragujevcu i dalje živi onako kako je i do sada.

- Imam dobrog učitelja Predraga Nikolića koji mi i sada opravda časove kada nisam u školi. Nisam glavna faca, sve je isto. Uvek se družim sa drugarima. Nadam se da su ponosni na mene.

Izvor: BLIC
Tekst izvorno možete čitati na: "Andrija me je uveče ZASMEJAVAO DA NE ZASPIM" Mali glumac je šarmom sve oduševio, a tokom snimanja mu je ovo TEŠKO PALO 

Najnovije vesti iz ove kategorije