Skver

Kako da sterilišete tegle?

Autor: infokg.rs
14:02 | Ponedeljak, 26 10 2015

Svaka domaćica zna koliko je važna sterilizacija tegli za zimnicu, jer ukoliko se ona ne uradi pravilno, ceo postupak pravljenja džemova i ajvara može da ode u propast.

Još su naše bake koristile jednostavnu, a dobru tehniku, koja je i danas pouzdana. Prvi korak je da tegle dobro operete deterdžentom, a potom prosušite čistom pamučnom krpom. Posle toga uzmite veliki pleh, pokrijte njegovo dno papirom za pečenje i onda poređajte staklene posude jednu pored druge, tako što će im vrh biti okrenut nadole. Pre toga ste, naravno, sklonili poklopce, koji su u ovoj "operaciji" višak.

Rernu ugrejte na 100 stepeni i u nju ubacite pleh sa teglama. Potrebno je da odstoje 15 minuta, posle čega su spremne za zimnicu, a vi nemate razloga za sumnju, jer je sterilizacija uspešno izvršena!