Sport

Badminton reprezentacija Srbije najbolja na Balkanu: Jovičić i Milovanovićeva u zlatnoj selekciji (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Sreda, 22 08 2018

Badminton reprezentacija Srbije, čiji su deo bili Aleksandar Jovičić i Minja Milovanović iz kragujevačkog kluba “Ravens KG”, trijumfovala je na Balkanskom prvenstvu u badmintonu za igrače uzrasta do 17 godina u Novom Sadu. Na taj način selekcija Srbije je ostvarila najbolji ekipni rezultat u istoriji badmintona na ovim prostorima. 

Selekcija Srbije je redom zabeležila pobede protiv Grčke, Rumunije i Bugarske, rezultatim 4:1, da bi na kraju u duelu za zlato savladali i veoma jaku selekciju Turske sa 3:2.

Na Balkanijadi je u pojedinačnoj konkurenciji učestvovala i Jana Nedeljković iz Badminton kluba “Ravens KG”, ali nije uspela da se domogne medalje. Pored toga, ona je sa Minjom Milovanović u konkurenciji ženskih parova zaustavljena na korak od medalje, jer su savladane u četvrtfinalu od rumunske kombinacije Carina Balasa/Alexandra Soare sa 2:1.

Uz titulu ekipnog prvaka Balkana, srpski reprezentativci do 17 godina su osvojili i dve zlatne i po jednu srebrnu bronzanu medalju u individualnom delu takmičenja i time potvrdili veliki uspeh iz ekipne konkurencije.

Balkansko prvenstvo za igrače do 17 godina organizovali su Badminton savez Srbije, Badminton saveza Vojvodine i Badminton klub “Novi Sad”, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Grada Novog Sada, Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Novog Sada.

Galerija slika