SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

Baraž za Super ligu Srbije: “Radnički 1923” dočekuje “Metalac”

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Petak, 10 05 2019

Fudbaleri “Radničkog 1923” u prvoj baražnoj utakmici za Super ligu Srbije odmeriće snage sa ekipom Metalca iz Gornjeg Milanovca. Meč je na programu sutra od 16 časova na stadionu “Čika Dača”, a ulaz je slobodan.

Deset meseci, 37 napornih utakmica, svakodnevnih treninga, uspona i padova, radosti i razočarenja, sve se to slilo u jedan trenutak, najbitniji u sezoni. U poslednje tri godine prešli smo trnovit put, bili na dnu i uz dosta napora i strpljenja uspeli smo da isplivamo na površinu. I evo nas sada, gde stojimo na čvrstim nogama pred vratima Super lige, koja su nam konačno odškrinuta. Naša svetla tradicija, veličina kluba i grada koji predstavljamo nalažu nam da iskoristimo šansu i odlučno iskoračimo u predvorje elite. Kucnuo je čas da se opet vratimo tamo gde nam je mesto, da Kragujevac opet dobije značajno mesto na fudbalskoj mapi Srbije, da "Čika Dača" ponovo bude neosvojiva tvrđava za najbolje klubove u zemlji, da se pesma naših vernih navijača "Crvenih đavola" prolama superligaškim terenima. Vreme je da ova generacija fudbalera Radničkog dobije priliku da prikaže raskoš svog talenta na velikoj pozornici, vreme je da Kragujevac ponovo dobije superligaša”, objavljeno je na zvaničnoj Facebook stranici FK “Radnički 1923”. 

Podsetimo, Kragujevčani su play-off fazu Prve lige Srbije završili na četvrtom mestu na tabeli sa 35 osvojenih bodova. Na taj način su dospeli u baraž za Super ligu Srbije zajendo sa Inđijom, Metalcem i Zlatiborom, a u najviši rang takmičenja su se direktno plasirali TSC i Javor Matis. 

Ukoliko Radnički 1923 savlada Metalac u prvoj polufinalnoj baražnoj utakmici za Super ligu Srbije, plasira se u finale, u kom će odmeriti snage sa Inđijom ili Zlatiborom. Ako Kragujevčani pobede i u finalu baraža, očekuje ih dvomeč sa ekipom koja će se naći na 14. mestu na tabeli Super lige Srbije.