SportFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Besplatna rekreacija za mlade Kragujevčane

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Nedelja, 27 05 2018

Kragujevačkim studentima i mladima je omogućeno da se besplatno rekreiraju zahvaljujući Udruženju “Studentske i omladinske fizičke aktivnosti” (SOFA) na zatvorenom bazenu Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park” ili u teretani “Trening centar”.

Besplatni termini na zatvorenom bazenu Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park” su sredom i petkom od 13 do 14 časova, a u teretani “Trening centar” utorkom i četvrtkom od 11 do 13 časova.

Potrebno je da se zainteresovani mladi i studenti za besplatnu rekreaciju prijave na sajtu www.sofa.rs i dobiju svoj ID broj. Svi koji su se prijavili proteklih godina mogu da koriste isti ID broj. 

U planu je da se tokom letnje sezone obezbedi i dodatni termin za rekreaciju, a biće uvedene i nove aktivnosti, kao što su badminton i odbojka na pesku. 

Udruženje “Studentske i omladinske fizičke aktivnosti” osnovano je sa ciljem da omogući besplatno redovno bavljenje sportom i fizičkim aktivnostima za studente i omladinu, kao i da mladi kroz rekreaciju neguju zdrav način života i sportski duh. “SOFA” aktivnosti organizuje po pokroviteljstvom i uz podršku Ministarstva omladine i sporta.