Sport

Biciklisti “Radničkog” osvojili zlato

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Sreda, 13 04 2016

Biciklistički klub “Radnički” je osvojio zlato u ekipnoj konkurenciji na prvoj trci MTB Kupa Srbije, pod nazivom “Trka u čast Kralja Petra I Karađorđevića”.

Poletarka “Radničkog” Iva Pavlović osvojila je prvo mesto, dok je treće pripalo Teodori Vasiljević. Andrija i Petar Anđelković su u konkurenciji poletarca zauzeli drugo mesto u ekipnom plasmanu. Pojedinačno, Andrija je zauzeo treće, a njegov brat Petar, ujedno i najmlađi učesnik celokupnom takmičenja, domogao se četvrtog mesta.

Treneri Marko Pavlović i Aleksandar Marić su u master klasi zauzeli drugo, odnosno treće mesto, ali u ekipnom plasmanu osvojili su prvom mesto i doneli još jedno zlato “Radničkom”. Za ekipu “Radničkog” debitovao je Stefan Vasiljević i osvojio šesto mesto.

Kod mladjih kadetkinja Marija Jolović iz kragujevačke “Ciclemanie” osvojila je srebro, a njen klupski drug Milan Vukajlović je ostvario isti uspeh.

Kadet “Radničkog” Bogdan Lazić nakon nekoliko tehničkih problema domogao se 7. pozicije, junior Nikola Gvozdenović iz “Ciclemanie” bio je drugi, a Dušan Kostović iz “Radničkog” četvrti.

U elita kategoriji nastupili su takmičari Radničkog. Zbog tehničkih problema odustao je Strahinja Trakić, dok je Aleksa Marić u bodovanju za Kup zauzeo drugo mesto, a u ukupnom plasmanu četvrto.

Kragujevački biciklisti narednog vikenda nastupaju na trci u Košutnjaku, koja se takodje boduje u MTB Kupu Srbije, a sudeći po prvoj trci u sezoni očekuju se dobri rezultati.