SportFoto: BK Radnički

Biciklisti Radničkog sjajnim rezultatima započeli sezonu (FOTO)

Autor: InfoKG
14:30 | Petak, 24 05 2019

Biciklisti Radničkog beleže sjajne rezultate na početku ovogodišnje takmičarske sezone. Pored standardno dobrih rezultata u mlađim kategorijama, i seniori Radničkog prijatno su iznenadili svojim dobrim rezultatima. 

Na prvom MTB kupu u Šidu, senior Dušan Kostović je zauzeo drugo mesto, seniori ekipno drugi, mastersi Predrag Pejović i Aleksandar Marić ekipno prvi. Seniorka 

Marijana Urošević u svojoj debitantskoj sezoni ostvarila je trijumf. Prvi drumski kup Srbije vožen je na Beranovcu pored Kraljeva, a pravo iznenađenje priredila je ponovo seniorka Marijana Urošević koja je osvojila drugo mesto. 

Drugi drumski kup vožen je u Somboru, a seniori su ponovo briljirali. Nikola Gvozdenović zauzeo je drugo mesto, a za svoje mesto na podijumu ponovo se izborila Marijana Urošević koja je ovoga puta osvojila bronzu, pa je sada vodeća u generalnom plasmanu seniorki.

"Prijatno sam iznenađen Marijaninom posvećenošću i borbenošću koju pokazuje kako na treningu, tako i na trkama. Marijana je pre svega odličan student biologije na kragujevačkom PMF-u, sa prosečnom ocenom 9, a sada vidimo i već dobra sportistkinja. Takmičarskim biciklizmom se bavi tek 6 meseci, ima odveženih par breveta (netakmičarske maratonske vožnje od 200 do 300 km u danu), pa nam je bilo potrebno par meseci da otklonimo greške u vožnji tipične za 'brevetaše'. Na predlog iskusnog brevetaša čika Brace - Bratislava Stamenkovića, došla je u naš klub, krenula da radi po planu i rezultati su već vidljivi. Ima dosta mesta za napredak, veoma je mlada, ima tek 22 godine, pa od nje u budućnosti možemo očekivati dosta lepih rezultata", izjavio je prvi čovek BK “Radnički”, Aleksandar Marić.

Galerija slika