SportFoto: BK Radnički

Biciklistima “Radničkog” šest medalja na Kopaoniku (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Četvrtak, 02 08 2018

Biciklisti “Radničkog” osvojili su ukupno šest medalja na petom MTB maratonu “Tri strane Kopaonika”. Najuspešniji su bili Aleksandar Marić i Lazar Antić koji su trijumfovali u trci parova. 

Na Kopaoniku je proteklog vikenda održan peti po redu MTB maraton “Tri strane Kopaonika”. Na takmičenju je učestvovalo oko 250 takmičara iz sedam zemalja. Vozilo se na malom, srednjem i velikom maratonu odnosno uspon sa jedne, dve ili tri strane Kopaonika, svaki put sa usponom na Pančićev vrh. Ovogodišnje izdanje, najmasovnije do sada, donelo je nove uspehe i radost takmičarima Radničkog. 

Najuspešniji su u trci parova bili članovi “Radnički-Capriolo” tima Lazar Antić i njegov trener Aleksandar Marić koji su ubedljivo triumfovali ostavivši rivale daleko iza sebe, na stazi malog maratona dužine 25 kilometara. 

Na istoj stazi Marija Anđelković je u trci dama u kategoriji 40+ osvojila drugo mesto, dok je u generalnom plasmanu celokupnog malog maratona treće mesto osvojio je Milan Vukajlović, a Vuk Drmanac zauzeo 8. mesto. 

Srednja staza duzine 52km donela je tri medalje u vlasništvo kragujevačkih biciklista. Srebra su osvojili Slobodan Vasiljević u klasi 30+, Milorad Andjelković u klasi 40+ i Bratislav Stamenković u 50+ godina. 

Na trci je učestvovala kompletna porodica Anđelković, Milorad, Marija, Andrija i desetogodišnji Petar, ujedno najmlađi učesnik, a najstariji takmičar bio je as Radničkog Bratislav Stamenković koji je u svojoj 71. godini uspešno savladao stazu srednjeg maratona. Vozili su još i sa uspehom izvezli srednji maraton, veterani “Radničkog” Stefan Vasiljević i Marko Vujičić. 

Podsetimo, na MTB maratonu “Tri strane Kopaonika”, na prvoj trci koja je vožena 2014. godine pobedio je do sada najtrofejniji mauntin bajker “Radničkog” Bojan Đurđić, dok je na stazi srednjeg maratona pobedio njegov trener Aleksandar Marić, koji je dve godine kasnije 2016. ponovio isti uspeh.

Galerija slika